A-Kaart
Russisch-Orthodoxe Kerk Antwerpen (klik om vergrootte weergave te bekijken (vorige en volgende foto met pijltjes en afsluiten met de escape toets)

prijzen

  • basis: 8 euro

locatie

Atlas
Carnotstraat 110
2060 Antwerpen

WANDELING - Cordoba aan de Schelde - Route 2

Atlas i.s.m. Vormingplus Antwerpen

Wil je kennismaken met de verschillende levensbeschouwingen in Antwerpen? Wil je ingewijd worden in de feestmomenten, de beleving en de symboliek ervan? Neem dan deel aan een Cordoba-wandeling!

‘Cordoba aan de Schelde’ zijn wandelingen die de levensbeschouwelijke diversiteit van Antwerpen tastbaar maken. Een gids brengt je langs verschillende ontmoetingsplaatsen: een kerk, een synagoge, een moskee, een tempel, ... Een gastheer of gastvrouw wijdt je in in de feestmomenten, beleving en symboliek van de levensbeschouwing.
 
De Spaanse stad Cordoba was in haar middeleeuwse geschiedenis een bijzondere ontmoetingsplaats van culturen en religies. Joden, moslims en christenen leefden er samen in goede verstandhouding en zorgden daarbij voor een enorme culturele en economische bloei. Antwerpen is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een even boeiende wereld van levensbeschouwingen en religies.
 
Maak kennis met de culturele diversiteit van de stad, en schrijf je snel in! Ook groepen zijn van harte welkom (tot 10 personen)!

Op route 2 bezoek je een Senegalese moskee, een Chassidische synagoge, een Russisch-Orthodoxe kerk, een Vrijzinnig Centrum en een Hindoeïstische tempel.

Praktisch

Vooraf inschrijven is een must, want het aantal plaatsen is beperkt!

Inschrijven doe je bij Vormingplus Antwerpen
- ofwel telefonisch op 03 230 03 33
- ofwel via info@vormingplusantwerpen.be

toon achtergrond in volledige schermweergave