Pasar al contenido principal

logo

Expo: Mens in wording

Kom met je groep de installatie in Atlas bezoeken om stil te staan bij thema’s zoals veerkracht, welzijn en geluk. Gebruik de gesprekkaartjes die bij de installatie liggen of download ze samen met een korte handleiding van Logo Antwerpen. De gesprekkaartjes bestaan in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Arabisch en Perzisch.

ErfgoedLab Antwerpen vroeg aan Hans Jackmaert (Pigmento) en het Psychiatrisch Dagziekenhuis Stuivenberg om op zoek te gaan naar kleurrijke gebruiken en tradities in Antwerpen, een superdiverse stad.  

Hans: 'Naast mijn werk bij Atlas heb ik het afgelopen jaar de kans gehad om dit sociaal-artistiek project rond kleur te begeleiden: samen met een groep mensen van het dagziekenhuis Stuivenberg werkten we met natuurlijke kleuren uit planten en kruiden. We gingen op ontdekking in het kleurrijk erfgoed van het eigen leven, musea en de Stuivenbergwijk en bouwden met al onze ervaringen een installatie uit stadshout. Net zoals de grote boom in de binnentuin van Atlas, die verandert met de seizoenen om in alle luwte verhalen te delen. Het was bijzonder inspirerend en het gaf me een energieboost om op een inclusieve manier te werken met andere bijzondere doelgroepen in onze diverse stad.'

De installatie staat in de hal van Atlas. Kom zeker eens langs.

Deze expo kwam tot stand in het kader van het project Geheugen van Stuivenberg

 

Compartir