Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

De Stadsklap Podcast

8 januari 2021 | Deel

De Stadsklap Podcast

In opdracht van Atlas ging radiomaker Jeroen Franssens in gesprek met verschillende mensen over vooroordelen, onze samenleving en identiteit. Gespreksonderwerpen waar je tijdens een Stadsklap bij Atlas ook over kan praten met mensen die inburgeren in Antwerpen. Luister naar de mooie, hartelijke en vooral menselijke gesprekken in deze podcast, laat je inspireren en schrijf je in als vrijwilliger voor stadsklap. Dat kan je doen via www.stadsklap.be

Dahlia: 'Ik ben zelf opgevoed met vooroordelen over Marokkanen'

In deze aflevering gaat Jeroen in gesprek met Dahlia Pessemiers. Ze praten over Dahlia's familie, haar zoektocht naar haar vader en haar identiteit. Over buurtbewoners die twijfelen over wat nu wel of niet mogen zeggen. Over racisme rond de eettafel en gesprekken durven blijven aangaan. 

Ronny: 'Soms mis ik het gemeenschapsgevoel. Maar, ik voel me hier thuis'

Jeroen gaat in gesprek met Ronny. Ze praten over de liefde, waar Ronny uit Uganda voor naar België is gekomen. Ronny spreekt over zijn leven hier, culturele verschillen, en zijn integratieproces. En ook iets over Eva De Roo. 

Laura: 'Soms heb ik het gevoel dat ik altijd de vreemdeling zal zijn'

In deze aflevering gaat Jeroen in gesprek met Laura. Laura werd verliefd op Stefaan, en nu voeden ze hun zoontjes meertalig op. Ze spreken over Colombia, over je plek zoeken op een nieuwe plek en over moederschap. En vooral over de liefde.

Sandra & Enrica: 'Het doel van Stadsklap? Ik wil je begrijpen en dat jij mij begrijpt.'

Sandra en Enrica zijn begeleiders van stadsklap. Ze vertellen over hoe een stadsklap in elkaar zit. Over de connectie die je op 3 uur kan maken met iemand anders, en de moeilijke vragen te durven stellen. Over die 1% die ons 'anders' maakt, en zoveel vragen opwekt.