Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Atlas organiseert vormingen voor campagne stad Antwerpen

Leren reageren als actieve omstander

®Frederik Beyens

Stad Antwerpen lanceert de vervolgcampagne van Allemaal Antwerpenaar. In deze campagne roept de stad elke Antwerpenaar op om te reageren als het misloopt en zo actief mee te bouwen aan een stad waar iedereen zichzelf kan zijn. Want discriminatie, racisme en (seksuele) intimidatie zijn nog steeds een realiteit. 

Op www.allemaalantwerpenaar.be vind je ervaringen van Antwerpenaren en kom je meer te weten over de hulp die zij van anderen kregen. De stad wil op die manier stadsgenoten goed informeren, inspireren en natuurlijk ook bedanken. De campagne is te zien op straat, op het openbaar vervoer en op sociale media. Of beluister 1 van de 5 podcastafleveringen die de stad maakte. 

Atlas werkt mee aan deze campagne en ontwikkelde de vorming 'Leren reageren als actieve omstaander tegen discriminatie en racisme'. Deze vorming wil Antwerpenaren inspireren en tools geven om als actieve omstaander op een veilige manier te reageren bij (uitingen van) racisme, discriminatie en intimidatie. 

Tijdens de vorming: 

  • oefen je om te reageren als actieve omstaander in verschillende situaties
  • leer je als actieve omstander op te treden tegen discriminatie en racisme
  • leer je over je handelingsverlegenheid te geraken

Wil je de vorming individueel volgen?

Schrijf je in voor 1 van onderstaande momenten:

Interessant voor jouw team of organisatie?

Is de inhoud van de vorming interessant voor jouw team of organisatie? Atlas geeft de vorming op maat volgens de noden van jouw team of organisatie. Vraag vrijblijvend een verkennend gesprek aan bij Atlas via atlas.diversiteit@antwerpen.be

Collega Mariam El Osri geeft deze vorming. Lees het interview met Mariam in ons Atlasmagazine.

Deel