Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Atlas deelt expertise over een diverse werkvloer op Sociaal.Net

© Jose Aljovin

Team diversiteit van Atlas organiseert workshops en bootcamps voor werkgevers en organisaties over thema's als inclusief personeelsbeleid, omgaan met racistische incidenten op de werkvloer en aantrekken van hogeropgeleide anderstaligen.

Sociaal.Net vroeg zich af hoe werkgevers via een divers en kleurrijk personeelsbestand vlotter jobs kunnen invullen en nieuwe inzichten kunnen verwerven. Atlasmedewerker Els Haüser van team diversiteit gaf Sociaal.Net enkele inzichten vanuit haar expertise.

Els: 'Ik kom regelmatig in organisaties die hard investeren om diverse medewerkers aan te trekken. Helaas is er niet altijd evenveel aandacht om deze werknemers te behouden. Dat is jammer. Als de samenwerking slechts van korte duur is, is het voor beide partijen een teleurstelling. Het fenomeen dat ontstaat, wordt ook wel het draaideureffect genoemd.'

Met enkele verrijkende tips van Els wil Sociaal.Net meer werkgevers inspireren en aanmoedigen om een duurzaam en diverser personeelsbestand uit te bouwen.

Lees het artikel op Sociaal.Net.

 

Foto: Unsplash | Jose Aljovin

Deel