Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Atlas helpt vluchtelingen uit Oekraïne op weg met infosessies Welkom in Antwerpen

Infosessie vluchtelingen uit Oekraïne

©Klaas De Scheirder

Vluchteling uit Oekraïne die in Antwerpen verblijven, kunnen bij Atlas terecht voor een voortraject inburgering. Door hun tijdelijk verblijfsstatuut mogen deze mensen niet het standaard inburgeringstraject volgen. Atlas organiseert dit specifieke traject om een antwoord te geven op hun eerste vragen in een nieuwe stad.  Zo helpen we hen op weg in Antwerpen.

Atlas geeft in 2 infosessies informatie over werken, studeren, Nederlandse les, medische of psychologische hulp, een school voor hun kinderen, verblijfsdocumenten,... Na de infosessies kunnen ze ook individuele begeleiding krijgen om dieper in te gaan op specifieke vragen en noden. We schrijven hen in voor de Nederlandse les en zoeken een school voor hun kinderen.

Minister van integratie en inburgering Bart Somers en Antwerps schepen voor integratie en inburgering Karim Bachar kwamen donderdag 5 mei langs in Atlas om 1 van onze infosessies bij te wonen en de deelnemers toe te spreken. "De sessies en de lessen Nederlands geven hun meer mogelijkheden nu ze noodgedwongen in ons land verblijven." zei Somers.

Het aanbod van Atlas voor vluchtelingen uit Oekraïne vind je op atlas-ukraine.be in het Nederlands, Engels en Oekraïens.

Lees het artikel over het bezoek van de minister en schepen op gva.be.

 

Deel