Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Atlas op het plein, een spetterend feest met Amal!

Atlas op het plein en Amal

Vrijdagavond werd de reuzenpop Little Amal, die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt, door duizenden mensen ontvangen in Antwerpen. Het was de start van een bezoek dat zaterdag eindigde met een hartverwarmend afscheid tijdens ons ontmoetingsfeest Atlas op het Plein.

Door het bezoek van Amal ging Atlas op het Plein dit jaar door op het Laar in Borgerhout. De festiviteiten begonnen om 15:00 met workshops van nieuwkomers die hun talenten delen. Ondertussen leefden de allerkleinsten zich uit op het kleuterparcours, werd er gevoetbald op het pannaveld en lieten kinderen zich opmaken aan de grime en henna standjes.

Rond 17:30 was het dan tijd voor het grote bezoek van Little Amal. Meer dan duizend mensen hadden zich intussen verzameld op het plein om een glimp op te vangen van de kleine reuzin. Na een warm welkom van onze presentator Jaouad Alloul en het koor van Madam Fortuna, verdween Amal in de Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Sneeuw kerk op het Laar. Daar kreeg ze als geschenk van Atlas en schepen Karim Bachar een gloednieuwe rok die ze aan het publiek toonde met een dansje van de kinderen van basisschool de Zevensprong. Amal kon even haar zorgen vergeten, danste vrolijk mee en groette de talloze kinderen en ouders die haar dag wilden zeggen.

Uiteindelijk was het voor Little Amal tijd om te gaan slapen in de kerk. De vele aanwezigen op het plein genoten nog van een drankje en lekker eten van het wereldbuffet. Dan was het ook tijd voor de muziekoptredens waarbij volop gedanst en gefeest werd. Een prachtige afsluiter van een spetterend feest. Op naar volgend jaar!

Deel