Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Centra voor Basiseducatie krijgen nieuwe naam: Ligo

ligo logo

Na 30 jaar met verschillende roepnamen gaan de 13 Centra voor Basiseducatie in Vlaanderen en Brussel vanaf 6 mei verder onder 1 naam: Ligo.

Laaggeletterde volwassenen volgen er les om hun kansen in de samenleving te vergroten, zoals Ezatullah: “Ik wil de opleiding centrale verwarming-sanitair volgen bij VDAB. Daarom leer ik Nederlands, wiskunde en volg ik computerles. Ik ben al aan het oefenen voor mijn theoretisch rijbewijs. Na de opleiding ga ik werk zoeken.”

Corona maakte de uitdagingen voor laaggeletterden acuter dan ooit. Leerpunt in Dendermonde, Basiseducatie in de Kempen, Open School in Antwerpen... vanaf vandaag is het overal Ligo. Een eenvoudige naam die in het taalneutrale Esperanto verbinden betekent en meteen goed weergeeft wat de Centra voor Basiseducatie doen. Volwassenen die niet lang naar school gingen of de middelbare school verlieten zonder diploma, kunnen bij Ligo les volgen zodat ze (opnieuw) aansluiting vinden bij onze sterk veranderende, gedigitaliseerde samenleving.

Wil je Ligo Antwerpen leren kennen? Ga naar de website van Ligo.

Deel