Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

DemoKlap ontwikkelt nieuw materiaal rond burgerschap voor leerkrachten en scholen

Een leerkracht uit het DemoKlap schooljaartraject

Het debat rond diversiteit kent vandaag veel vormen. We hebben het dan over thema's als religie, migratie, racisme, gender, ... Belangrijke maatschappelijke thema's waar het debat soms voor hevige discussies en uitspraken kan zorgen. Met DemoKlap geeft Atlas een antwoord op veel voorkomende vragen die je als leerkracht kan hebben bij een superdiverse klasgroep.

Het DemoKlap-materiaal is beschikbaar voor iedereen. Het is ontwikkeld voor leerkrachten, begeleiders en beleidsmedewerkers uit secundaire scholen die zich verder willen professionaliseren rond goed samenleven in een superdiverse klas en school. De inzichten en methoden zijn vaak ook breder inzetbaar binnen andere opleidingsprofielen en andere domeinen.

Het online materiaal bestaat uit verschillende delen die je gelinkt of apart van elkaar kan gebruiken:

  • online modules: eerste introducties op bepaalde thema’s. Hier leer je op een interactieve en laagdrempelige manier het materiaal van DemoKlap en de achterliggende inzichten kennen.
  • fiches: hapklare documenten die apart zijn op te slaan of af te drukken. Zo heb je al de informatie uit de online modules ook steeds bij de hand.

Het nieuw materiaal is het resultaat vanuit een duidelijke nood uit het onderwijs. Hoe ga je pedagogisch aan de slag met uitdagende uitspraken in de klas? Als projectmedewerkers DemoKlap hebben collega's Marion Schrijvers en Sam Mampaey na 6 jaar werken in de praktijk hun kennis omgezet in bruikbaar materiaal voor scholen en leerkrachten rond burgerschap.

DemoKlap is meer dan enkel online materiaal. Scholen uit stad Antwerpen en haar districten kunnen ook een begeleid schooljaartraject volgen. Het traject richt zich voornamelijk naar leerkrachten en leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs om hen te ondersteunen rond professioneel omgaan met een superdiverse klas- en schoolcontext.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het online-materiaal en hoe je het kan gebruiken? Bekijk de pagina DemoKlap.

Heb je nog vragen rond DemoKlap, het online-materiaal of het begeleid schooljaartraject? Mail naar 
 marion.schrijvers@antwerpen.be en sam.mampaey@antwerpen.be.

 
Deel