Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Digisessies verbinden Atlas en partners

Digisessies

Vorige week vonden de Digisessies plaats. Organisaties die met inburgeraars werken, konden op dit digitaal netwerkevenement in contact komen. Het waren drie intense, interactieve dagen, waarbij de partners zich verbonden voelden ondanks dat iedereen meedeed vanuit zijn eigen woonkamer. 

Organisatrice Fanny Gevaert vertelt:

“Centraal stond het bundelen en delen van tips en tricks over hoe Atlas en haar partners aan de slag gaan met e-inclusie. Zo’n moment was echt wel nodig, zeker nu we door corona allemaal veel digitaler werken. Tijdens de sessies werd er geluisterd naar elkaars verhaal, wat er al is bereikt en ook frustraties. We staan in deze coronatijden dan ook allemaal een beetje voor dezelfde uitdagingen. We hebben erg ingezet op netwerken. Voor beleidsmakers was er de kans om een gesprek te beleven als digilabo-klant en digilabo-begeleider. Voor leerkrachten was er een sessie rond tooltesting. De deelnemers konden aan de slag met tools zoals kahoot, mentimeter en quizlet. Ze kregen een beter beeld van hoe het is om als cursist met de tool te werken en leerden daarna hoe ze die tool zelf konden aanmaken en gebruiken.”

Wil jij weten hoe je klanten digitaal het best bereikt?

Wil jij je klanten helpen om digitaal sterker te worden? Nieuwsgierig naar hoe jij aan de slag kan met e-inclusie in je eigen onderneming? Hou dan zeker diversiteitspraktijk in de gaten. 
 

Deel