Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Esohe presenteert Atlas op het plein

Esohe

Esohe Weyden is student rechten, woordkunstenaar, campusdichter, Antwerpenaar. En dit jaar presenteert zij Atlas op het plein. Esohe sprak met ons over identiteiten, over haar passie voor taal en de zoektocht naar inclusie.

Als samenleving kiezen we vaak snel een label om op onszelf of op anderen te plakken. Iemand is ‘nieuwkomer’, of ‘vluchteling’ of ‘conservatief’. Maar niemand is maar 1 label. Iedereen heeft meerdere identiteiten, eigenschappen en kenmerken. Je hebt vaak meer gemeenschappelijks met anderen dan je denkt.

Esohe: ‘We hebben allemaal meer identiteiten dan we beseffen. We zijn snel geneigd om er eentje uit te kiezen en ons daar dan helemaal op te richten. Dit wordt dan je ‘vaste identiteit’. Maar al die verschillende stukken van jezelf maken je tot de persoon die je bent. Het is belangrijk om die allemaal te blijven voeden. Niet per se op hetzelfde moment. En het ene stuk zal op sommige momenten een grotere rol spelen dan het andere. Maar probeer doorheen je leven geen dingen voor jezelf uit te sluiten, anders herken je jezelf niet meer.’

En mijn droom voor onze stad? Ik hoop dat we kunnen komen tot een samenleving die voor iedereen aanvoelt als een groot dorp. Antwerpen voelt voor mij als een dorp. Ik ken de stad heel goed, elke plek is gekoppeld aan een herinnering. Ik ken hier zoveel mensen. En dat wil ik voor iedereen: dat iedereen zich geconnecteerd voelt met anderen.

Benieuwd naar het hele verhaal van Esohe? Lees het artikel in ons Atlasmagazine.

Wil je Esohe zien en horen? Kom naar Atlas op het plein

Deel