Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Het Babbelfestival als taaloefenkans voor anderstaligen

Een student van de KdG in gesprek met een deelneemster.

Open Inloop Taal (OIT) hield naar jaarlijkse gewoonte hun Babbelfestival. Dankzij dit  project van team taal bij Atlas oefenen anderstaligen op een toegankelijke manier Nederlands. 

Sinds 2015 organiseren de medewerkers van Open Inloop Taal jaarlijks een Babbelfestival tijdens de Week van het Nederlands. Dat was dit jaar niet anders. Er waren 106 deelnemers, verspreid over de 4 locaties: Luchtbal, Linkeroever, Deurne en Kiel.

De deelnemers kennen het concept ondertussen al goed en appreciëren het enorm. Hier staat een aangename en ongedwongen sfeer centraal. Zo zijn deelnemers vrij in het onderwerp waar ze over praten. 'Hoe meer ze zeggen hoe beter', luidt het motto.

Voor de medewerkers van OIT is het ook een fijne kans om 1-op-1 een gesprek te voeren in plaats van praten in groep. Open Inloop Taal werkt samen met studenten van de Karel de Grote Hogeschool om gesprekken te voeren met de deelnemers. Op een boeiende manier leren zij omgaan met diversiteit en taaloefenkansen. De studenten erkennen dat het confronterend is om te luisteren naar mensen van verschillende taalniveaus. Het is een echte uitdaging, maar net daardoor leren ze er ook veel uit. Voor de deelnemers zorgt het jeugdig en energiek enthousiasme van de studenten dan weer voor een aangename ervaring.

Zelf als vrijwilliger aan de slag?

Laat je verrijken of wees de verrijking voor iemand anders als vrijwilliger bij Open Inloop Taal. Lees alle informatie over vrijwilliger zijn bij Open Inloop Taal.

Deel