Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Little Amal komt naar Atlas op het plein

Little Amal

©Good chance

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober komt Little Amal, een reuzenpop die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt, naar Antwerpen. Atlas verwelkomt Little Amal samen met Stad Antwerpen, De Reuzen vzw, district Borgerhout en hetpaleis.

In juli startte Little Amal haar tocht van meer dan 8000 kilometer door Europa. In elke stad waar ze stopt, vraagt ze samen met de theatergezelschappen Good Chance en Handspring Puppet Company aandacht voor het lot van jonge vluchtelingen, die vaak gescheiden zijn van hun ouders en familie.

Little Amal - programma in Antwerpen

Vrijdag 08 oktober 2021

18:30 Aankomst op het Operaplein

18:45 Start wandeling via de Meir en de Wapper naar het Theaterplein

19:15 Verwelkoming op het Theaterplein

20:00 Afsluitmoment

Zaterdag 09 oktober 2021

16:15 Ontmoeting met de Reuskens van Borgerhout op het Moorkensplein

16:30 Iedereen leert het dansje van Amal

17:15 Start wandeling naar Atlas op het Plein (locatie: het Laar)

17:30 Verwelkoming op Atlas op het Plein

18:00 Bedtijd voor Little Amal

Theatermaker Hussein Al-Khalidi is de bezieler van de doortocht van Amal in Antwerpen. Hij werkte als acteur en regisseur in Irak tot hij in 2015 naar België vluchtte. Vandaag is hij artistiek medewerker bij Madam Fortuna en werkt hij samen met tal van andere Antwerpse theater- en jeugdwerkingen. Voor de komst van Amal wordt er nu samengewerkt met onder andere ook het Red Star Line Museum, de schoolkinderen van De Kleine Jacob en De Zevensprong, Zahra Eljadid, en Etoile Mécanique.

Tijdens haar bezoek aan Antwerpen zal Amal ook een bezoek brengen aan Atlas op het Plein, ons jaarlijkse ontmoetingsfeest. Volledig in de sfeer van het feest zal Little Amal muzikaal ontvangen worden door een koor en muzikanten op het Laar. Tijdens dit slotmoment krijgt Amal nog een afscheidscadeau van de stad mee. Om 18 uur gaat ze slapen in de kerk op het Laar. Wie nog niet naar bed wil, kan aansluitend genieten van muziek en optredens tijdens Atlas op het Plein. Bekijk het programma van Atlas op het plein.

Lees meer info op de website van stad Antwerpen of in het artikel van Gazet van Antwerpen.

Deel