Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Minister van Samenleven Somers op bezoek in Atlas

bezoek somers

Minister van Samenleven Bart Somers kwam 8 oktober naar Atlas. “Een warme en leerrijke ontmoeting.", zo omschreef hij zijn bezoek aan Atlas. Samen met onze schepen voor integratie en inburgering Karim Bachar was hij onder de indruk van onze werking en onze vele straffe projecten. 

Hij leerde bijvoorbeeld Digi·labo kennen, waar inburgeraars digitale basisvaardigheden kunnen leren en oefenen. Een project dat de minister heel belangrijk vindt, omdat hij zelf ook op digitalisering wil inzetten. 

Ze luisterden ook naar het verhaal van Tawfeek, die via zijn begeleiders bij Atlas in contact kwam met buurtsport Antwerpen. Tawfeek haalde zijn reddersdiploma, ging aan de slag als zwembadredder, en werkt nu als medewerker sport en taal bij Jespo vzw

Nadien volgde de minister een minicursus klare taal en ging hij in gesprek met 2 taalbuddy's. Bekijk het verslag van ATV.

Tot slot leerden ze meer over Demoklap, een vorming rond diversiteit voor leerkrachten in het secundair onderwijs. “Een voorbeeld voor heel Vlaanderen. We moeten de mensen die in de frontlinie van onze diverse samenleving staan, goed begeleiden.” 

"Atlas is een kansenfabriek", zo concludeerde de minister.

Deel