Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Veel enthousiasme op de Atlas Jongeren infomarkt

Abdullah schrijft zich in bij MAS in jonge handen

© Atlas

Maandagavond vond de infomarkt van Atlas Jongeren plaats. De jongeren die het afgelopen jaar door Atlas zijn begeleid, ontmoeten elkaar opnieuw en leren ook verschillende Antwerpse organisaties kennen. De focus van de organisaties ligt daarbij op duurzame maatschappelijke participatie, bv. sport, cultuur of vrijwilligerswerk. Lees hieronder 2 enthousiaste getuigenissen:

Een jongere die een kijkje kwam nemen op de infomarkt was Abdullah: “Ik ben van mezelf nogal verlegen, en ik wil graag extra hobby's zoeken of vrijwilligerswerk doen om andere mensen te leren kennen. Ik ben graag bezig met muziek, sport en geschiedenis, dus ik ga hier wel iets vinden dat me interesseert!."

Na wat rondkijken schreef Abdullah zich alvast in voor MAS in jonge handen.

Ook de partnerorganisaties zijn enthousiast. Één van hen is Fameus: “Een deel van onze werking heet ‘De Connectie’, en is specifiek gericht op artistieke nieuwkomers. Daarvoor werken we samen met team Participatie van Atlas. We werken zowel met jongeren als volwassenen en kijken samen op maat wat de kunstenaar kan doen in de stad. Ze kunnen voor van alles bij ons terecht. Er is veel interesse in fotografie, maar eigenlijk ook in mode, dans, theater, muziek, dj’en, graffiti… Iedereen heeft een andere uitlaatklep.”

Fameus heeft ook heel wat eigen projecten, zoals GEN-ZIE: “Met GEN-ZIE, een kunstenfestival voor jongeren, geven we het creatief talent de kans om naar buiten te treden en zich tentoon te stellen in De Studio op het Mechelseplein. We zijn benieuwd wie we vanavond gaan tegenkomen! We hebben er heel veel zin in!"

Collega Imane van team Maatschappelijke Participatie vertelt ook dat door de organisaties naar Atlas te brengen er al heel wat drempels wegvallen: "De jongeren kunnen snel terecht bij de organisaties, en wij kunnen zowel de jongeren als de organisaties ondersteunen indien nodig."

Deel