Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Ondersteuning voor socio-culturele organisaties in het participatietraject

Je organisatie biedt socio-culturele activiteiten aan, zoals conversatiegroepen, aanbod voor ouders met kinderen, samenlezen, taaloefenkansen, activiteiten in de buurt, … Inburgeraars kunnen hieraan deelnemen in het kader van hun participatietraject, maar ook om verder Nederlands te oefenen.

Hoe stem je jouw activiteiten af op een divers en anderstalig publiek? Hoe kan je deelnemers het best Nederlands laten oefenen in een meertalige groep?  Hoe kan je vrijwilligers goed onthalen en ondersteunen? Welke rol kan een deelnemer structureel in je organisatie opnemen?

Atlas biedt gratis ondersteuning: 

1. Adviesgesprek

Je krijgt altijd een adviesgesprek. Je bespreekt met Atlas welke activiteiten je wil aanbieden en welke diversiteits- en taaldrempels er zijn. We geven je ook advies over hoe je van je activiteit een waardevolle taaloefenkans kan maken. Atlas geeft je feedback, tips en enkele materialen om zelf mee aan de slag te gaan.

Daarnaast brengt Atlas je in contact met gelijkaardige initiatieven en zet het jouw aanbod in de kijker.

Dit gesprek duurt ongeveer 2 uur.

2. Vorming

Heb je na het een adviesgesprek nog vragen? Medewerkers en vrijwilligers van je organisatie volgen een of meer vormingen van Atlas.

3. Begeleiding op maat

Heb je toch nog meer ondersteuning nodig? Wil je verder nadenken over een duurzaam diversiteits- en taalbeleid? Dan is begeleiding op maat van jouw organisatie mogelijk.

Lees ook wat Atlas doet rond omgaan met diversiteit en omgaan met taal.

Meer info of contact?

Mail naar atlas.taal@antwerpen.be