Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

BLIMO: Blended Learning in Maatschappelijke Oriëntatie

Voor wie?

Nieuwkomers in Vlaanderen en Brussel en cursisten die een cursus Maatschappelijke Oriëntatie (MO) volgen.

Wat?

Vanuit de ambitie om nieuwkomers in Vlaanderen en Brussel zelfredzamer te laten functioneren in de samenleving, werd een oproep gelanceerd om de bestaande cursussen MO te flexibiliseren en te optimaliseren aan de hand van een vernieuwende 'blended learning' aanpak. Ook voor het aanbod MO kan een integratie van klassikaal (face-to-face) en digitale leervormen een belangrijke meerwaarde betekenen. De integratie van digitale tools moet dus weloverwogen gebeuren en voldoende rekening houden met de onderwijscontext en de doelgroep. 

Want Blended learning is een doordachte combinatie van klassikaal (face-to-face) onderwijs en op afstand leren via een online omgeving, waarbij de 2 vormen van leren elkaar steeds aanvullen en versterken.

De Agentschapen Integratie en Inburgering en het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van KU Leuven (promotor) startten daarom in 2019 het project Blended Learning in MO of BLIMO.  Samen ontwikkelen we een platform waarmee je digitaal en klassikaal leren kan combineren. In de eerste fase van het project ligt de focus op:

  • de visie op blended leren
  • het concept voor het nieuwe leerplatform
  • scenario’s voor leerpaden
  • de ontwikkeling van online lesmateriaal

Wat is de rol van Atlas in het project?

Atlas werkt in de rol van partner bij het  'contentteam', dat bestaat uit leerkrachten MO van de verschillende Agentschappen en het CTO. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lesmateriaal voor BLIMO.

Periode        

Fase 2: 01/02/2019 tot 31/07/2020
Fase 3: 01/08/2020 tot 31/01/2021
(Verlenging in onderhandeling)

Promotor

Centrum voor Taal & Onderwijs van de KU Leuven (CTO)

Partners

Contactpersonen bij Atlas

Financiering

ESF - Vlaanderen | Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF)

partner-2.jpg