Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Buddy voor LGBTQI+-personen met een migratieachtergrond

LGBTQI+-personen met een migratieachtergrond ervaren vaak drempels en worden op verschillende vlakken anders behandeld dan anderen. Zij hebben nood en behoefte aan ondersteuning over onderwerpen zoals ontmoeting, opbouwen van een sociaal netwerk, verminderen van isolement en het versterken van zelfredzaamheid en weerbaarheid.

Om die groep mensen te helpen, lanceerden stad Antwerpen, Het Roze Huis en Atlas, integratie & inburgering Antwerpen een nieuw buddyinitiatief voor LGBTQI+-personen met een migratieachtergrond. Gelijke Kansen Vlaanderen subsidieert het project.

Wat doe je als buddy?

De buddy-vrijwilligers:

  • bieden een luisterend oor en geven mentale steun
  • ondernemen graag activiteiten met de deelnemer
  • dragen bij aan het welzijn én aan de versterking van het sociaal netwerk van die persoon
  • krijgen een training en worden begeleid door een coördinator

Als buddy werk je met LGBTQI+-personen met een migratieachtergrond die bepaalde hindernissen ondervinden in hun zoektocht naar zichzelf in een (nieuwe) stad of gemeenschap. Ze hebben behoefte aan sociale contacten waarbij zij zichzelf kunnen zijn en zich begrepen voelen.

Je engageert je voor minstens 6 maanden.

Hoe kan je je aanmelden?

Ga naar https://www.hetrozehuis.be/nl/buddy/

Wat gebeurt er na de aanmelding?

Het Roze Huis matcht deelnemers aan buddy-vrijwilligers. Ze kijken naar de wensen, behoeften en leeftijd van de deelnemers om de juiste buddy aan hen te koppelen. Zo kunnen deelnemers de behoefte hebben om mensen te ontmoeten bij wie ze zich begrepen voelen. Maar het kan ook zijn dat een deelnemer wil afspreken voor een wandeling of activiteit.

Wil je meer informatie?

Contacteer Atlas - team Diversiteit:

Deel