Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Teach the teacher DemoKlap+

DemoKlap+

©François De Heel

Word je in je klas soms geconfronteerd met straffe uitspraken? Stelt je superdiverse groep je voor extra uitdagingen? Wil je je leerlingen helpen om elkaar beter te begrijpen en constructief te discussiëren? Wil je de superdiverse realiteit van je school koppelen aan werken rond burgerschap?

Dan is de Teach the teacher DemoKlap+ iets voor jou!

Wat is Teach the Teacher DemoKlap+?

Je volgt 5 sessies van telkens een halve dag rond 5 concepten:

  • superdiversiteit
  • positieve identiteitsontwikkeling
  • straatcultuur en schoolcultuur
  • de pedagogische rol van de onderwijsprofessional
  • compromis en actief burgerschap

Je leert de DemoKlap-methodiek kennen en hoe ze toe te passen in de klas.

Voor wie?

Professionals (leerkrachten, CLB-medewerkers, zorgcoördinatoren, …) die werken in het secundair onderwijs in de stad Antwerpen. Let op: bij inschrijvingen krijgen leerkrachten voorrang.

Prijs? 

€ 125

Interesse? Schrijf je in voor Teach the teacher Demoklap+

Momenteel is er geen aanbod Teach the teacher DemoKlap+. Heb je interesse in het nieuwe aanbod of heb je vragen? Mail naar atlas.diversiteit@antwerpen.be.

Deze leerkrachten waren alvast enthousiast over Teach the teacher DemoKlap+:

"Je bekijkt alles vanuit je eigen bril en beseft niet altijd dat de leerlingen die voor je zitten vanuit een andere context, cultuur, achtergrond, verleden in jouw les zitten. Ik zou deze sessies zeker aanraden aan collega's, omdat het een goede afwisseling is tussen theorie, praktijk en reflectie."

"Diversiteit is een meerwaarde die we ten volle moeten benutten. Demoklap geeft hierbij inzichten en een aantal tools om dat in de praktijk te brengen. Een meerwaarde vond ik ook dat je kan leren van de ervaringen van de andere deelnemers."

"Ik heb véél info gekregen en vooral véél nieuwe tools gekregen en inzichten verworven. Door de werkvormen en de manier waarop het gegeven werd krijg je een nieuwe boost om je lessen en leerstof te updaten."

Start een DemoKlap-traject in je school

Wist je dat je met je school ook een DemoKlap-traject kan volgen voor een volledig schooljaar, waarbij we zowel met leerkrachten als leerlingen werken? Lees meer over dit aanbod.