Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Wervingscommunicatie potentiële inburgeraars

Voor wie?

Potentiële inburgeraars, met focus op

  • rechthebbende inburgeraars: inburgeraars uit de EU-landen die het inburgeringstraject vrijwillig kunnen volgen
  • en organisaties met doorverwijzende rol.

Wat?

Op 1 maart 2022 werd het inburgeringstraject uitgebreid met een traject naar werk. Vanaf 2023 volgen inburgeraars ook een participatietraject. Bovendien moeten inburgeraars vanaf 1 september 2023 betalen voor het traject. Dit maakt dat het voor de grote groep rechthebbende inburgeraars niet vanzelfsprekend zal zijn om in te tekenen op het traject. Maar in Vlaanderen maken de rechthebbenden het overgrote deel van de inburgeraars uit. In het belang van goede maatschappelijke integratie is het essentieel om deze groep niet te verliezen.

Dit project werkt wervingscommunicatie op maat uit. Enerzijds gericht naar potentiële inburgeraars om hen warm te maken voor het inburgeringstraject. Anderzijds gericht naar organisaties die een belangrijke rol hebben in het doorverwijzen van diezelfde potentiële inburgeraars naar een inburgeringstraject.

Atlas is partner in dit project en zal samen met het Agentschap Integratie en Inburgering en IN-Gent specifieke wervingscommunicatie uitwerken op maat van de verschillende doelgroepen. 

Looptijd

1/1/2022 – 31/12/2023
24 maanden

Promotor

Agentschap Integratie en Inburgering

Partners

•    IN-Gent
•    Atlas 

Projectleider

Contactpersoon bij Atlas: marlieke.caes@antwerpen.be

Financiering

Agentschap voor Binnenlands Bestuur - Gelijke Kansen, Inburgering en Integratie

ABB