Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Open Inloop Taal

Open Inloop Taal is een deelwerking van Atlas. Het is een laagdrempelig en buurtgericht initiatief, waar volwassenen die hun Nederlands willen verbeteren welkom zijn.

Picknick Open Inloop Taal

Picknick Open Inloop Taal

Bij Open Inloop Taal kunnen deelnemers terecht met vragen over de Nederlandse taal, inburgering of persoonlijke ondersteuning. Open Inloop Taal biedt niet alleen antwoorden, maar kan ook doorverwijzen naar organisaties zoals VDAB, OCMW, Huis van het Kind, SAAMO, CAW en meer. 

Wat te verwachten bij Open Inloop Taal

Deelname is op eigen initiatief en op eigen ritme. Open Inloop Taal biedt de volgende dienstverlening aan, zowel individueel als in groep: 

  • Conversatiegroepen: Samen met anderen kun je in een ontspannen setting gesprekken voeren en je spreekvaardigheid verbeteren. 
  • Doe-activiteiten: Naast gesprekken voeren, zijn er activiteiten zoals Babbel en Wandel, Samenlezen, Babbel en Kook en museumbezoeken. 
  • Informatie en ondersteuning: Open Inloop Taal geeft algemene informatie over NT2-onderwijs en de diensten van Integratie en Inburgering. Ook helpen ze bij het vinden van oefenkansen voor Nederlands.
  • Materialen en begeleiding: Open Inloop Taal biedt zelfstudiemateriaal en andere bronnen aan via hun Taalpunt. Ook kan je er terecht voor begeleiding bij zelfstudie via een computer of tablet.
  • Taalvragen: Er wordt hulp geboden bij specifieke taalvragen, ook bij eenmalige vragen. 

Locatie en Tijden 

Open Inloop Taal is gratis en vrij toegankelijk binnen openingsuren. Het vindt plaats op diverse locaties, waaronder de bibliotheken van Linkeroever, Deurne, Kiel en het ontmoetingscentrum van Luchtbal. Tijdens schoolvakanties zijn ze gesloten. Kijk voor meer informatie op ikdoemee.be.

Lees meer over de werking en bekijk filmpjes, foto’s en getuigenissen van deelnemers in het draaiboek van Open Inloop Taal