Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties in het participatietraject

Je organisatie werkt met vrijwilligers en wil inburgeraars inschakelen als vrijwilliger in het kader van het participatietraject.

Heb je nog vragen zoals: Wat is een zinvolle taak voor een vrijwilliger met een beginnersniveau Nederlands? Hoe zorg je voor een vlotte communicatie met anderstalige vrijwilligers? Hoe kan je vrijwilligers goed onthalen en ondersteunen? Hoe kan een vrijwilligersbuddy hierbij helpen? Hoe voer je een divers vrijwilligersbeleid?

Atlas biedt gratis ondersteuning: 

1. Adviesgesprek

Je krijgt altijd een adviesgesprek. Je bespreekt met Atlas welke vrijwilligerstaken je wil aanbieden en welke diversiteits- en taaldrempels er zijn. 

Dit gesprek duurt ongeveer 2 uur.

2. Ondersteuningsaanbod

Atlas geeft je feedback, tips en enkele materialen om zelf mee aan de slag te gaan. Je krijgt toegang tot een startpakket, hulpmiddelen, sjablonen en voorbeelden. Je kan ook één of meerdere vormingen van Atlas volgen, zoals klare taal spreken en effectief reageren op discriminerende uitspraken.

3. Begeleiding op maat

Heb je toch nog meer ondersteuning nodig? Wil je verder nadenken over taal en diversiteit binnen je organisatie? Dan is begeleiding op maat van jouw organisatie mogelijk.

Lees ook wat Atlas doet rond omgaan met diversiteit en omgaan met taal.

Atlas werkt samen met Vrijwilligerspunt Antwerpen. Benieuwd hoe zij jouw organisatie kunnen ondersteunen?  Bekijk de info voor organisaties over werken met vrijwilligers.