Overslaan en naar de inhoud gaan

logo

Referentiekaders en divers-sensitieve communicatie

Heb je klanten of collega’s met verschillende (culturele) achtergronden? Zorgen die verschillen soms voor misverstanden?

Antwerpen is een stad met een grote variatie aan talen, culturen en nationaliteiten. Onze samenleving is superdivers geworden en dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. In deze interactieve vorming leer je hoe je effectief communiceert met mensen van verschillende achtergronden. Je ontdekt hoe ieders unieke kijk op de dingen invloed kan hebben op de manier waarop we communiceren én hoe je dit kunt gebruiken om betere relaties op te bouwen met klanten en collega's.

Wat?

Je leert:

  • dat iedereen een unieke kijk heeft op de wereld
  • welk effect die kijk heeft op jouw communicatie
  • welke competenties je inzet om met elkaar te communiceren

Deze vorming bestaat uit 2 halve dagen en een e-learning die je op voorhand doorneemt. Als je inschrijft, ben je automatisch ingeschreven voor het 1ste en het 2de deel. Je betaalt 50 euro voor de volledige vorming.

Voor wie?

  • professionals uit het onderwijs in Antwerpen: leerkrachten, niet stedelijk CLB, directies,...
  • professionals uit de hulpverlening in Antwerpen: jeugdwerkers, welzijnswerkers, dokters, medewerkers van CKG’s, kinderopvang, ziekenhuizen, wijkgezondheidscentra, CGG's
  • stadsmedewerkers
  • cultuurmedewerkers in Antwerpen
  • vrijwilligers in Antwerpen

Hoe verloopt deze vorming?

Je krijgt een aantal opdrachten. Als je inschrijft, engageer je je om deze opdrachten te maken.

Na je inschrijving krijg je op 29/10/2024 een e-learning 'Referentiekader' met een voorbereidingsopdracht. Je krijgt een link en een wachtwoord.

Op 12/11/2024 vindt de 1ste sessie 'Referentiekader' plaats. Je krijgt daarna opnieuw een e-learning 'Divers-sensitieve communicatie' met een nieuwe voorbereidingsopdracht. Je krijgt een link en een wachtwoord.

Op 19/11/2024 vindt de 2de sessie 'Divers-sensitieve communicatie' plaats.

Vragen?

Bekijk onze annulerings-en terugbetalingsvoorwaarden.

 

Past deze datum niet voor jou?

Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief.

Deel